F1 2000

Vydavatel: Electronic Arts

Nedávno byl opět zahájen boj o titul mistra světa v královské soutěži motoristického sportu, ve formuli 1. Nejočekávanější a nejtvrdší duel Miky Hakkinena (McLaren Mercedes) a M. Schumachera (Ferrari) se v této sezóně stane nepochybně atraktivní podívanou nejen pro skalní příznivce, ale i fanoušky. Vývojaři počítačových her (simulátorů) na poli motoristického sportu dnes nabízejí velmi zajímavé tituly a k těm letos nejočekávanějším patří bezesporu pokračování F1 GP3 z dílny Microprose.


Společnost EA (Electronic Arts) ovšem právě vydává velmi kvalitní simulaci formule 1, která je pojmenována příznačným jménem F1 2000. Před svým konkurentem GP3 má F1 2000 velký náskok zejména proto, že obsahuje aktuální sezónu, která právě nyní probíhá.Produkt byl navíc schválen federací FIA, což zaručuje autentický obsah simulátoru shodný s daty v právě probíhající sezóně. Program obsahuje aktuální data, takže můžete jezdit například za dvacetiletého nováčka Jensona Buttona (Williams), popřípadě za Rubense Barrichella, který přestoupil do stáje Ferrari. Tým Steward byl naopak změněn na Jaguar, jehož pilotem číslo jedna je nyní Eddie Irvine.

F1 2000 obsahuje také detailní textury všech monopostů jednotlivých týmů, sdružuje veškeré tratě seriálu F1 včetně nové tratě v Malajsii, nebo závodu na okruhu Indianapolis. F1 2000 je komplexním simulátorem, což znamená, že nabízí nadstandardní a vyčerpávající možnosti v nastavování technických parametrů monopostu, podporuje ovladač s Force Feedback, umožňuje zhlédnout závod ze záznamu a nabízí řadu externích pohledů včetně autentického výhledu z kokpitu řidiče. Dominantním prvkem simulátoru F1 Dva litry je realistický pocit z jízdy, neboť matematickofyzikální model byl vytvářen na základě detailních telemetrických poznatků a odborné spolupráce s jednotlivými týmy a závodníky formule 1. Graficky a zvukově je program na vysoké úrovni, umožňuje vysoká rozlišení a podporuje veškeré 3D grafické akcelerátory. Na své si přijdou i akční hráči, neboť simulátor poskytuje pomoc při řízení vozu, což pilotáž výrazně zjednodušuje. Kromě tréninku nebo jednotlivého závodu si můžete zajet kompletní seriál, ukládat pozici a dopracovat se k titulu. Akci podporují i hlášky z depa během závodu, které adrenalinové zážitky výrazně oživují. F1 2000 jsou zkrátka skvělým simulátorem a můžu vám jej pouze vřele doporučit.